Wednesday, August 17, 2011

Hostelielu osa 3: rannavolle !

Esimene pilves päev

Kolmapäev 10.08. Pärast kuude pikkust paranemist ja neljanädalast ootamist ja otsimist leidsin esimese pundi, kes võrkpall ja võrku omas ning isegi natukene palli käsitleda oskas. Viis kuud tagasi väänasin hüppeliigese ja nüüd siis oli esimene kord palli käes hoida ja unustatud liigutusi meenutada. Tegemist oli kohalike ülikoolitudengitega, kes vahel rannas aega veedavad. Kõik oli puha Euroopast ning ei ühtegi austraallast. Soome, Saksamaa, Norra ja Holland oli vapralt esindatud. Esimeseks võrkpallmänguks sobis küll sel suvel/talvel. Sai natuke sööta ja liiva sees hingetuks joosta. Olen viisakalt trenni teinud siin ollles, kuna vaba aega on ju küll ja rohkem, nii et vorm väga kehva polnudki. Pehme ja sügav liiv tõmbas küll korra hingetuks, kuid pärast kolme geimi oli juba soe sees. Löök ja blokeerimine olid muidugi masendavalt kehvad, aga küll need ka tagasi tulevad. Samas langev serv on ikka käe sees. Pärast mängu vahetasime kontakte, et kui nad kunagi veel tulevad mängima, siis andku teada, kuid nagu ma nüüdseks tean, siis ei helistata Austraalias kunagi tagasi. Ma panin isegi Gumtreesse kuulutuse, et kui keegi tahab rannavollet mängida, siis andku teada. Üks piiga isegi kirjutas ja andsin numbri tallegi, kuid arveke ära, kas ta kunagi helistas?

Reedel läksin taas randa ja leidsin eest kaks noormeest ja nende isa, kes harjutasid võistlusteks. Tase oli üsna hea ja astusin kohe ligi, et äkki saaks mängida. Aitasin neid natuke harjutustega ja tegime sooja ning saime päris kõvad viis geimi lõppkokkuvõttes. Isa käest kuulsin, et nad mängivad ka nädalavahetusel teistel väljakutel Broadbeachil, kus hommikult 9-12 on algajate võrkpallitrenn ning väike turniir. Leppisime suusõnaliselt kokku, et saame laupäeval seal kokku ja teeme kõva lahingu. Reede õhtul olin taas grillmeister ning see oli esimene kord, kus ma endaga ise ka rahule jäin ja kellelgi paha ka ei hakanud. Õhtul mängisime pikalt Regina, Silke ja Baryliga (kes samuti töötavad hostelis majutuse eest) hiina turakat ning neile väga meeldis. Väike vein ja woodstock ka sinna kõrvale ning väga lõbusalt läks kogu õhtu.

:D
Laupäeval viskas härra hostleiülemus mind Broadbeachile, mis säästis mind tunniajasest jalutamisest. Kokkuleppe kohaselt pidime umbes kella 13 paiku kokku saama ja mängima, kuid jõudsin juba kell 11. Niisiis oli mul võimalus näha, kuidas harrastajad mängivad. Kahjuks polnud peaagu ühtegi mängumees, kellega oleks tahtnud mängida pikemalt kui geim. Üks vene kotkas astus kohe ligi ja küsis, et kust ma olen ja kas mängida tahan. Nimeks Ivan ja Peteburist ning teadis Eestit väga hästi. Tegime temaga kaks geimi mingite suvaliste vastu ning sain juba soojaks. Noorkotkaid ikka polnud veel näha, seega tegin seal harrastajatega kaks geimi lisaks, kuid pinget polnud eriti. Kell sai jub 14 ning esimest korda sain tunda vihma Surfersis. Saksa piigad jõudsid ka selle aja peale minu juurde ja kuna polnud kedagi näha, eks üldse mängida oskaks, siis võtsime ette kodutee.

Suurem plaan on nüüd selline, et see nädal võtan end käsile ja otsin kuskile mõnusasse farmi tööotsa, mis asuks põhjapool. Naljakas, et mulle helistasti ühest Eesti riigiasutusest ja kutsuti intervjuule. Polnud üldse paha ettepanek ning neiu ütles, et kui kunagi tagasi tulen, et siis kindlasti ühendust võtaksin. Tegin ka tuludeklaratsiooni ära, kuid selle töötlemine võtab veel umbes 1-3 nädalat ning sealt peaks natukene tagasi ka saama. Hooaeg algab septembris ning juba praegu otsitakse farmidesse töölisi. Ütlesin ülemistele ja koristuspiigadele ka, et ilmselt kahe nädala pärast liigun suunaga põhjapoole ning vastuseks öeldi, et ära veel mine :(

2 comments:

  1. Aga kuidas see TJA amet teadis sind tööle kutsuda, sul kuskil kuulutus üleval vä?? :D

    ReplyDelete
  2. Ma olen nii staar lihtsalt. Tegelt mu cv on õiges kohas üleval kui keegi otsib osavat.

    ReplyDelete